90-jarige grootmoeder transformeert klein dorpje in haar eigen kunstgalerij door alle huisjes te beschilderen met bloemen

Anežka (Agnes) Kašpárková heeft bijna heel haar leven gewerkt als boerin. Maar zelfs naast dit hard labeur had ze tijd voor een hobby waar niet alleen zij van geniet, maar ook duizenden anderen.

Gewapend met een borstel en blauwe verf, schildert de creatieve bejaarde bloemenmotieven op de buitenkant van verschillende huisjes in het dorpje Louka, in Tsjechië. De schilderijen, die heel wat creativiteit en verbeelding vereisen, zijn geïnspireerd door traditioneel Moravische kunst.

Toen ze jong was kreeg Agnes heel wat verzoeken van mensen van overal die kunstwerkjes van haar wilden. Maar dat interesseerde haar niet, ze wilde het alleen doen voor het plezier. Geld verdienen met haar kunst was volgens het kranige oudje geen optie.

“Ik ben een kunstenaar. Ik hou er gewoon van en ik wil helpen,” vertelde de 90-jarige aan Tsjechische media. Bovenal is leeftijd slechts een getal, vooral wanneer je een gepassioneerde creatieveling bent.

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

(Visited 27 times, 1 visits today)

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen