Archeologen vinden graftombe in Egypte – bij het zien van de ‘mummies’ geloven ze hun ogen niet

De oude Egyptenaren blijven de moderne mens fascineren. Iedereen is bekend met de wereldberoemde piramides, en verhalen over historische Egyptische figuren als Cleopatra en Toetanchamon gaan er nog immer goed in.

Toen archeologen onlangs stootte op een onontdekt graf zullen ze ongetwijfeld hebben staan popelen om de tombe te betreden. Wat ze aantroffen deed hun monden echter openvallen.

Toen archeologen onlangs stootte op een onontdekt graf zullen ze ongetwijfeld hebben staan popelen om de tombe te betreden. Wat ze aantroffen deed hun monden echter openvallen.

Archeologen ontdekten zeven graftombes, de oudste maar liefst een kleine vijfduizend jaar oud. De tombes maken deel uit van het piramidecomplex van Saqqara, vlakbij Caïro, zo is te lezen bij de NOS.

Bizar genoeg troffen ze geen gemummificeerde farao’s aan, maar dieren! Het gaat om zowel mestkevers als katten, die beide vereerd werden in het oude Egypte. Volgens deskundigen is met name de vondst van de gemummificeerde mestkevers uniek.

Het meest tot de verbeelding spreken echter de katten, die op dezelfde karakteristieke wijze zijn ingezwachteld zoals je van ‘normale’ mummies gewoon bent. Bovendien werden er talloze beelden gevonden van katten, honden en leeuwen.

Het is niet ongebruikelijk dat er dieren worden aangetroffen in oude Egyptische graftombes; het was een manier om de dieren mee te nemen naar het hiernamaals, aldus archeoloog Salima Ikram.

Maar dieren werden ook om andere, meer symbolische, redenen gemummificeerd. In een interview geeft ze aan dat het mummificeren van dieren in de oudheid het equivalent was van het opsteken van een kaarsje in de kerk nu, zo is te lezen in de Washington Post.

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

(Visited 433 times, 1 visits today)

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen