Waarom je altijd je kleding moet wassen met azijn – de reden is geweldig

De meeste mensen wassen hun kleding meestal met wasmiddelen en wat vervolgens wordt afgespoeld. Als je een van die mensen bent, stop dan onmiddellijk! Gebruik in plaats daarvan eeuwenoude, efficiënte azijn. De reden is even simpel als geniaal.

Detergentia bevatten ongezonde chemicaliën die de elasticiteit van kleding afbreken, en met name de parfum is zo’n verborgen gif, schrijft Expressen. Ftalaten, een stof die in wasmiddel wordt aangetroffen om kleding goed te laten ruiken, is in feite een hormoon vrijmakend middel. Dit is schadelijk voor jonge kinderen en kan allergische reacties veroorzaken. Bovendien zijn dergelijke chemicaliën schadelijk voor de natuur zodra ze in onze wateren terechtkomen.

Een veel beter alternatief voor wasmiddel is azijn. Het geeft hetzelfde verzachtende effect, maar zonder schadelijk te zijn. Het is niet alleen goed voor je kleding, het is ook goed voor je wasmachine omdat het helpt om het schoon te houden. Azijn neutraliseert slechte geurtjes in kleding – en niet te vergeten, is erg goedkoop! Een fles azijn kost normaal veel minder dan het equivalente wasmiddel. Om je kleding extra lekker te laten ruiken, voeg je een paar druppels etherische olie van lavendel toe – gegarandeerd dat je kleding hemels zal ruiken.

Recept voor natuurlijk wasmiddel:
Hier is een goed recept voor natuurlijk wasmiddel dat ik gebruik:
4 kopjes gekookt, afgekoeld water
1,5 kopjes azijn
Ongeveer 10 druppels etherische lavendelolie

Meng eenvoudig de azijn, lavendelolie en water in een fles. Schud het dan en gebruik dezelfde hoeveelheid als je met traditionele wasmiddel zou doen.

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

(Visited 23 times, 1 visits today)

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen