Dierenverzorger weigert om chimpansee te redden van verdrinkingsdood – dan doet truckchauffeur wat niemand anders durft

In dit verhaal negeert een ware dierenheld straal alle waarschuwingen en springt hij in een chimpansee territorium in een zoo. Hij moest in het water springen om een verdrinkende chimpansee te redden.

De beelden circuleren al jaren op internet en hebben miljoenen mensen van over de hele wereld ontroerd. Niet onbegrijpelijk.

In 1990 viel chimpansee Jo-Jo in een kunstmatig aangelegd meer in de zoo van Detroit nadat hij werd achterna gezeten door een agressievere chimpansee. Deze dieren kunnen in feite niet zwemmen dus was Jo-Jo’s lot vrij gruwelijk.

Intussen keken een tiental bezoekers toe hoe de horror bleef duren en hoe de chimpansee aan het verdrinken was.

Een van deze bezoekers was de toen 33-jarige truckchauffeur Rick Swope. Hij was die dag op bezoek met zijn vrouw en hun drie kinderen. Maar in tegenstelling tot andere bezoekers, die gewoon stonden te kijken hoe Jo-Jo vocht voor zijn leven, besloot de man om actie te ondernemen.

Hij sprong in het donkere water, en zou kost wat kost de arme chimpansee redden ondanks de kennis dat chimpansees sterke dieren zijn en mogelijks ook agressief. Een van de andere chimpansees kon op elk moment toeslaan. Maar Rick aarzelde geen seconde.

Zijn familie kon alleen maar benauwd toekijken toen hij in het water sprong, en er uiteindelijk de 60-kg wegende chimpansee kon uithalen.

Gelukkig overleefde Rick deze gebeurtenis, net als Jo-Jo, dankzij Rick, zijn held.

“Hij keek naar me. Ik denk dat hij wist wat er aan de hand was,” vertelde Rick aan Chicago Tribune.

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

(Visited 1,010 times, 1 visits today)

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen