Goed nieuws! Controversiële ritten op olifanten verboden voor toeristen – in plaats daarvan is Wildlife Haven opgericht

Activisten in Vietnam hebben besloten een eind te maken aan de wrede praktijk om olifanten gevangen te houden omwille van toeristische attracties en hen in plaats daarvan toe te staan ​​vrij rond te lopen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Elephant rides are a thing of the past in Vietnam's Yok Don National Park, replaced by the country's first and only ethical elephant tours. Visitors to the park now trek to observe the four elephants roaming naturally in the forest. It's an amazing experience which works for the elephants, the tourists and the mahouts. And if successful, it could convince other elephant owners in the country and even the region, to turn their backs on rides and embrace welfare. The project was made possible thanks to Animals Asia’s amazing Animal Welfare team and generous funding by the wonderful Olsen Animal Trust. #animalsasia #vietnam #yokdon #daklak #untilthecrueltyends #olsenanimaltrust #animalwelfare #elephant #elephanttour #responsibletrips #elephantrides #yokdonnationalpark

Een bericht gedeeld door Animals Asia (@animalsasia) op

Olifanten tours hebben nu de plaats van wrede toeristische attracties in het Yok Don National Park in Vietnam overgenomen, en het is een enorme hit.

In plaats van ze in kettingen te slaan, mogen de olifanten helemaal vrij rondlopen en toeristen die de olifanten willen berijden, worden beleefd geweigerd.

Het maakt allemaal deel uit van een Animal Asia Foundation-initiatief, waarbij toeristen de olifanten mogen bekijken die genieten van hun natuurlijke habitat in plaats van er op te rijden. De organisatie hoopt dat het ervoor zal zorgen dat deze wrede praktijken volledig stoppen.

“Dit project heeft de levens van de dieren in het park volledig veranderd en het geeft ook een veel betere ervaring voor de toeristen. De exploitatie is met respect vervangen, zegt Dionne Slagter, Welfare Manager Animals Asia.

De wilde populatie van Aziatische olifanten in Vietnam is vermoedelijk gedaald tot onder de 100, terwijl minder dan 80 in gevangenschap leven in het hele land, meestal met attracties voor toeristen. De organisatie hoopt dat meer parken hun voorbeeld zullen volgen en helpen om gezondere olifanten te krijgen.

Voordat dit initiatief werd opgezet, werden de olifanten gedwongen om 9 uur per dag te werken en als ze niet werkten, werden ze vastgeketend aan bomen zonder toegang tot water.

“In het wild brengen ze tot 18 uur per dag door met elkaar en dit is precies hoe de olifanten van Yok Don nu het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Het is hier regenseizoen en er is overal eten. Ze zien er allemaal zoveel gezonder uit en hebben steeds meer vertrouwen in hoe ver ze zwerven.” voegt Slagter toe.

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 😀

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen